#fredagspåfyll nr. 33

Kommunikasjon er vanskelig.
Krisekommunikasjon er enda vanskeligere.
Nå står Norge over for en krise som vi ikke har sett maken til i fredstid.
Men folkens! Vi skal “stå an av!”
Å være leder i dag er kanskje vanskeligere enn noen gang. Du skal lede en gjeng med ansatte som sitter i hvert sitt hjem. Hvordan skal du klare å skape en fellesskapsfølelse i en slik situasjon? Hvordan skal du klare å muntre opp folk til å prøve å leve så normale liv som mulig, og gi dem håp og tro på at dette skal vi klare sammen? Hvordan skal du klare å gi vanskelige beskjeder til dine ansatte? Det er mange ledere der ute nå som har en veldig tøff tid.
Jeg har vært kommunikasjonsrådgiver og mentor for ledere i mange år. Og jeg vet at det kan være godt å ha en utenforstående, nøytral person som har ekspertise på kommunikasjon, til å stille noen spørsmål. Til å se ting fra litt andre vinkler, og til å hjelpe lederen i vanskelige situasjoner. Jeg vil gi deg som leder noen råd akkurat nå: Kommuniser ofte med dine ansatte. Så ofte du kan. Kommuniser tydelig med dine ansatte. Så tydelig du kan. Kommuniser trygt med dine ansatte. Så trygt du kan.
Og hvis du trenger en sparringspartner, så går jo det fint an å gjøre pr telefon eller videosamtale i disse koronatider! Jeg stiller meg til disposisjon.
Ta en telefon! 98 66 70 84, eller send en mail: post@synneva.no
Mitt mål er å trygge deg som leder, sånn at du kan gi god og trygg kommunikasjon ut til dine ansatte.
Så skal vi klare dette sammen, folkens!