#Fredagspåfyll nr. 32

Mange som jeg er mentor for, spesielt ledere, ber meg om råd for hvordan de skal oppføre seg når det er konflikter på arbeidsplassen, og hvordan de skal unngå at konflikter oppstår. Det handler selvfølgelig om å skape et godt arbeidsmiljø fra bunnen av. Og skape en takhøyde der folk tør å si fra hvordan de har det.
Men når du er midt i en situasjon der følelsene begynner å sette inn, og konflikten kan bygge seg opp. Hva gjør du da?
Mitt beste råd er å puste dypt ned i magen. Og, noe som er ganske vanskelig:
prøv å ta et fugleperspektiv på situasjonen. For det som skjer når emosjonene setter i gang inni her, det er jo at vi veldig lett kan bli usaklige. Og det kan forverre hele konflikten. Så prøv å hold deg på et saklig nivå. Prøv å legg emosjonene til side. Og er det nødvendig, så ta en time out og møt igjen om et par dager.
Lykke til!