#fredagspåfyll nr. 7

Det å varme opp stemmen er ekstremt viktig for å få både god stemmeteknikk og den rette KRAFTEN!
(Lager lyder)
Begynn alltid fra toppen og ned, ikke nedenfra og opp. Det handler om at stemmebåndene skal slappe av inni her, at du ikke presser strupehodet fra starten av. Og så er det veldig lurt å le! For da får du god kontakt med diafragma, de store musklene nede i magen (ler teatralsk!). Jada, det er derfor det er smart å være i bilen, for det er ingen som hører deg her. Du kan gjøre akkurat så mye rart du vil med stemmen npår du sitter i bilen!
Å varme opp stemmen er altså en viktig investering for deg som bruker stemmen mye i jobbsammenheng. I tillegg til forebygging, så få du altså mer POWER på scenen. Og hvem vil ikke ha det?
Lykke til med både power og forebygging!