Idea refinement and funding at Technical sessions, ONS 2016

I går var det nøyaktig to år siden oljeprisen begynte å falle, kan vi lese i gårsdagens Stavanger Aftenblad.
36.663 oljejobber er blitt borte på landsbasis, ifølge DNB-tall. I Rogaland har 28.000 personer fått oppsigelser eller permittering (SA 20.06.2016).
Dette merker vi i Jæren Produktutvikling, hvor jeg er prosjektleder og etablererveileder. Tallene på personer som ser etter nye muligheter, og som ønsker veiledning hos oss har økt betraktelig. Dette er gjerne folk med høy kompetanse, og flere med utrolig spennende idéer! Det er ganske fantastisk, midt i alvoret, å oppleve den gründerånden og entusiasmen som råder i Rogaland nå om dagen.
På årets store begivenhet, oljemessa ONS 2016, skal jeg holde foredrag om gründerskap. Mitt case der blir noen modige ingeniører som satser stort. En av dem, Jiju Poulose, kommer fra India. Han gikk på Jæren Produktutviklings etablererkurs MYOB (Mind your own business) i fjor. Selskapet de blide ingeniørene har etablert, heter i-TekVR. De ser enormt potensiale i 3D-modeller som skal forenkle og effektivisere mange prosesser i oljesektoren, men på sikt også innen andre områder. Jeg hadde nylig et veldig trivelig møte med teamet hos i-TekVR, og opplevde en entusiasme og et pågangsmot som er beundringsverdig. Som de sier selv, ønsker de “to simplify complexity.”
Deres grunntanke er at det alltid finnes muligheter, og noe av det viktigste, forteller de, er at “We belive in our idea!”

Det blir stas å få lov å presentere så flotte gründereksempler på ONS2016!
Stas er det også at jeg ikke bare skal holde foredrag, men at jeg også skal være moderator (programleder) på Technical sessions i Hall 6 på torsdagen.
Det er bare å glede seg til sommeren er over!

Nesten hele teamet hos i-TekVR:
i-TekVR, ONSSynneva Erland, Jæren Produktutvikling, ONS 2016