HURRA for 5 års gründerliv og tusen takk!

For fem år siden kastet jeg meg ut på dypt vann. Uten sikkerhetsnett. Jeg stupte langt, langt ut. Forbi min egen komfortsone. Forbi all sunn fornuft. Noen mente jeg var gal som ville bli gründer, at mitt produkt var lite salgbart. Produktet var jo inni hodet mitt. Produktet var jo faktisk meg selv! “Du må huske på det, Synneva, at å leve av kurs og foredrag er veldig, veldig vanskelig,” husker jeg en velmenende rådgiver sa. Inni meg tenkte jeg: “Hvem har sagt at jeg gjør dette fordi det skal være enkelt?”
Å være gründer er beinhard jobbing. I perioder natt og dag. Hadde jeg ikke hatt ungene mine som ga klar beskjed om å være tilstede i deres liv, ville jeg mest sannsynlig ha slitt meg ut. Takk og lov for at ungene har hentet meg inn i hverdagen og gitt meg de høyst nødvendige “time out’ene!” Takk og lov for min kjære hund, Frodo, som har gitt meg frisk luft hver eneste dag!

Men jeg har klart det!
DET har jeg lov å klappe meg selv på skulderen for!

I dag har jeg 5 års-jubileum, og har ikke engang tid til å feire.
Det blir jobb hele dagen på etablererkurset Mind Your Own Business, arrangert av Jæren Produktutvikling. Et samarbeid som jeg setter umåtelig stor pris på! Å være veileder og mentor for andre gründere som også vil følge sin store drøm, er utrolig givende.
I løpet av disse fem årene har jeg hatt samarbeid med veldig mange spennende aktører. Det viktigste har nok likevel vært med June Kristin Lima Bru. Sammen skapte vi Norsk lederkonferanse og løftet verdispørsmål i næringslivet opp til et nasjonalt nivå. Det kan vi være stolte av, June!
Flere nye samarbeid er på gang. Noen av dem er veldig store og foreløpig hemmelige.
Læringskurven har til tider vært stupbratt, men jeg har bevist at det går an. Alle skeptikerne må gjerne spise hatten sin for meg i dag. Eller aller helst ta et glass champagne sammen med meg en kveld. Jeg spanderer, for nå har jeg råd! 😉
Jeg har mer enn en gang hatt vondt i magen for hvordan jeg skulle klare neste måneds regninger. Det mange ikke vet, er at jeg også er alene om utgiftene. Alenemor for tre barn (+hund!) og gründer på full tid…jo, jeg forstår skeptikerne. Det er jo nesten for galskap å regne!
Min lidenskap for kommunikasjonsfaget, for mennesker, for å formidle, kombinert med mot, struktur og en klokketro på mitt konsept, har gjort at jeg har fått det til. Dessuten har jeg vært omgitt av en hel “bønsj” med mennesker som har heiet på meg, hjulpet meg, utfordret meg, sett meg, krevd av meg, og gitt meg både ros og ris når jeg har fortjent det. Uten alle disse menneskene, ville jeg aldri ha klart det. Listen er lang, og egentlig har jeg lyst å lage en kjempestor fest for dere alle, slik at jeg får gitt hver og en av dere både champagne og den store takk dere fortjener. Kanskje på nyåret?
Uansett: du som leser dette vet kanskje at du har støttet meg på en eller annen måte i løpet av disse fem årene. Enten i sosiale media eller in real life. Gi deg selv en varm klem fra meg! TUSEN TAKK!

Noen må jeg likevel takke helt spesielt her og nå:
MOR OG FAR.
Dere er der alltid. Dere lytter. Stiller kritiske spørsmål. Engasjerer dere. Gir meg mot og støtte. Dere feirer mine små og store seire underveis. Som i dag når far kom syklende med noe i sykkelvesken til meg, som de vet at jeg elsker:
CHAMPAGNE!
Så blir det litt feiring i kveld likevel. Sammen med et par av mine gode venninner. TAKK!

Til alle gründerspirer: IKKE GÅ UT AV LIVET UTEN Å HA PRØVD. VÅG Å LØFTE DRØMMEN DIN UT, OPP OG FRAM!

Illustrasjoner:
(klikk på bildet for å forstørre)

1.  Noen av mine kunder og samarbeidspartnere disse fem årene.
2. Synneva Erland Kommunikasjon mot nye høyder.
3. Far, meg og champagne fra han og hu mor. TAKK OG SKÅL!

Logoer, Synneva Erland Kommunikasjon Gründertips, 5 års jubileum, kommunkasjon Jubileum